VMG
Tanévnyitó ünnepség - 2021.09.01 PDF Nyomtatás E-mail
 evnyito030

 

2021/2022. évi

tanévnyitó ünnepség

 

 (Nagyításhoz katt a képre!)

A Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 2021/2022. évi tanévnyitója ma reggel 8 órakor kezdődött.

Rendhagyó tanévnyitónak lehettünk tanúi, hiszen idén indul el a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia első kajak-kenu irányultságú osztálya.
Az iskola és Akadémia nyáron megkötött együttműködési szerződésének köszönhetően 27 első osztályos gyermek kapcsolódhat be az egyesület életébe - többek között erről is beszélt az első tanítási napon Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, az Akadémia kuratóriumának tagja Valkai Lénárd, az iskola igazgatójának, valamint Betlenfalvi István, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia szakmai igazgatójának, valamint az immáron 758 főt számláló tanuló, illetve az őket tanító pedagógusok és a megjelent szülők jelenlétében.
"Fontos együttműködés kezdődött el az iskola és az Akadémia között, és ennek a közös munkának nem elsősorban az a célja, hogy mindenkiből élsportoló legyen. Sokkal inkább arra törekszünk az iskolával és a szülőkkel karöltve, hogy a mindennapokban minél többen sportoljanak, célunk és feladatunk, hogy biztosítsuk a mozgás lehetőségét, az egészség megőrzését a fiatalok számára.
Itt a Velencei-tó partján különösen adja magát, hogy a sportok közül a vízisportok még nagyobb szeletet vegyenek ki a tanulók mindennapjaiból, ehhez teremtődik meg a feltétel a sukorói kajak-kenu pálya mellett, ahol olyan létesítmény-együttes jön létre, amely nem csak a régió és egész Magyarország minőségi sportját szolgálja, de ahhoz is hozzájárul, hogy a környező iskolák növendékei és tanárai minél több programban részt tudjanak venni” - mondta Schmidt Gábor, aki hangsúlyozta a 2021-es nyár bővelkedett sporteseményekben, magyar sikerekben.
Különösen büszke arra, hogy a magyar olimpiai csapat a 15. helyen zárt a nemzetek versenyében, és volt egy sportág, amelyben Magyarország lett a világelső - ez pedig a kajak-kenu!  "A magyar sportolók, az olimpiai érmesek nagykövetek is, az ő eredményeik ösztönöznek benneteket arra, hogy hogy ti is próbáljátok ki a sportágaikat, próbáljátok ki magatokat, hiszen a sport hosszú távon hozzátesz ahhoz, hogy teljes, egészséges életet éljetek és megtanuljatok küzdeni" - tette hozzá a sportvezető.
Az Akadémia az első évfolyamon indítja el kajak-kenu irányultságú sportosztályát, de minden diák számára szeretne segítséget nyújtani abban, hogy kipróbálhassa magát a Velencei tavon - legyen szó a kajakozásról, a kenuzásról vagy a SUP sportról. Értő kezek, lelkes edzők várják majd a fiatalokat!

Valkai Lénárd intézményvezető örömmel tájékoztatta a tanévkezdő diákokat és szüleiket arról, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program által biztosított KEHOP-5.2.2-16-2016-00032 azonosítószámú „Fejér megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” című projekt keretében a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium épületenergetikai állami fejlesztési beruházásának felújítási munkálatai folyamatosan és jó ütemben zajlanak, melynek végső befejezési dátuma 2022. január 15.-e lesz.

Igazgató úr beszédében kiemelte, hogy „iskolánk szellemiségét a szeretet, az elfogadás, a türelem légköre biztosítja. Ennek kell áthatnia a tanár-diák, szülő-tanár, és a tantestület tagjai közti viszonyt egyaránt, hogy példát mutathasson, s kialakítsa a gyermekekben ugyanezt a példaadó és példaértékű hozzáállást. Intézményünk mindent megtesz azért, hogy a szülőkkel is jó viszonyt tartson fenn, hiszen ők is egyenértékű társaink a nevelésben.
Mindannyian ugyanazt az ügyet szolgáljuk: egy szebb, szeretetteljesebb és ezért igazabb jövőt szeretnénk adni a következő nemzedékeknek! Névadónk, Vörösmarty Mihály költő, író, ügyvéd, táblabíró, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság rendes tagja, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja Pusztanyék (a mai Kápolnásnyék része) szülöttje.
A Vörösmarty Mihályhoz és az iskolánk múltjához kötődő hagyományok, és az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok megtartása, folyamatos ápolása mindenkori feladatunk részét képezi.” Az intézmény vezetősége kiemelt fontosságúnak tartja, hogy az iskola tanulói érezzék jól magukat az intézményben, ismerjék meg az intézmény múltját, hagyományait, erősödjön bennük a szűkebb és tágabb hazájuk iránt táplált azonosságtudat.
Fontos továbbá, hogy tanulóink ismerjék és tiszteljék jelképeinket, rendelkezzenek magyarságismerettel, ismerjék a nemzeti, a népi és a családi ünnepkör fogalmát, jelentőségét. Végül, de ne utolsó sorban, igazgató úr a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium mindenkori tanulóifjúságától azt kérte, hogy legyenek nagyon büszkék kápolnásnyéki iskolájukra!

(Nagyításhoz katt a képre!)

evnyito000 evnyito007
evnyito008 evnyito015

(A képek forrása: KOVÁCS KATALIN NEMZETI KAJAK-KENU AKADÉMIA)


 
tanévnyitó 2021/2022 PDF Nyomtatás E-mail
Free School Starts Cliparts, Download Free School Starts Cliparts png  images, Free ClipArts on Clipart Library


Tanévnyitó 2021/2022

 

Iskolánkban a tanévnyitó ünnepséget
2021. szeptember 1. napján (szerdán) reggel 8:00 órai
kezdettel rendezzük meg.

 


Ezúton is tisztelettel kérjük, hogy a tanulók 7:45-ig érkezzenek meg az iskolába, és a tanévnyitó ünnepségen ünneplő ruhában vegyenek részt!


Ezen a napon 1-4. tanórákat tartjuk meg osztályfőnöki órák keretében, a tankönyvosztás és a bizonyítványok összeszedése is ezen a napon lesz.


11:35 óra után tanulói felügyeletet biztosítunk 17 óráig bezárólag. Kérjük, hogy aki nem igényli gyermekének a felügyeletet, írjon kikérőt erre a napra (lehetőleg az e-Kréta felületén) az osztályfőnök részére.

 
_


2021 - 2022-es tanév


 
Javvizsga PDF Nyomtatás E-mail
Javítóvizsga | Czimra Gyula Általános Iskola

JAVÍTÓVIZSGA

 

A javítóvizsga időpontja: 2021. augusztus 24. kedd, 8 óra


 
Együttműködés PDF Nyomtatás E-mail
 Kayak Stock Illustrations – 10,660 Kayak Stock Illustrations, Vectors &  Clipart - Dreamstime

 

Együttműködési megállapodás a
Kovács Katalin Nemzeti Akadémiával

 

 

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá 2021. július 6-án Budapesten a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium.

A szerződés értelmében a felek együttműködnek a sportág népszerűsítésében, iskolai promóciók közös szervezésében, a kajak-kenu sport utánpótlás-nevelésének egymásra épülő rendszerének biztosításában, az oktatási–nevelési program kidolgozásában és hatékony megvalósításában.

Tovább olvasom

 

Kattints a képre a nagyításhoz!

Tankerulet szerzodes001 Tankerulet szerzodes003 Tankerulet szerzodes004
Tankerulet szerzodes005 Tankerulet szerzodes006 Tankerulet szerzodes007

 
Akikre büszkék vagyunk PDF Nyomtatás E-mail
kp

Akikre büszkék vagyunk:

Kövesdi Patrik

 

Kövesdi Patrik gimnazista tanulónk bronzérmet szerzett K-4 férfi ifjúsági 500 méteren a Poznanban rendezett Ifjúsági és U23 Európa-bajnokságon.

 

kovesdi1

 

Ezúton is szívből gratulálunk Patriknak ezért a remek eredményért!


Valkai Lénárd,
intézményvezető

 


 
Nyári szünet - ügyintézés PDF Nyomtatás E-mail
summer

 

Ügyintézés a 2021. évi nyári szünetben

 

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2021. évi nyári időszakban intézményünkben az alábbi ügyeleti rend szerint tudjuk fogadni megkeresésüket:
 

Az iskola nyitva tart: 2021.06.30-ig.

 

Ügyintézési napok:

07.14. (szerda): 8.00-14.00

07.28. (szerda): 8.00-14.00

08.11. (szerda): 8.00-14.00

 

Az iskola újra nyitva tart: 2021.08.23-tól.


Valkai Lénárd János

intézményvezető


 
Beiratkozás PDF Nyomtatás E-mail
School Enrollment HD Stock Images | Shutterstock

Tájékoztatás

a 2021/2022-es tanévre vonatkozó középfokú intézménybe történó beiratkozás folyamatáról

 

A 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelet alapján a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnáziumba személyes megjelenés útján történó beiratkozás időpontja:
2021. június 22. (kedd), 8-18 óráig

 

Tovább olvasom


 
2020-2021 idegen nyelvi mérés PDF Nyomtatás E-mail
Hogyan lehet a leggyorsabban megtanulni idegen nyelven! - Executive Lounge

A 2020/21. évi idegen nyelvi mérés eredményei

 

Az idegen nyelvi mérést az iskola pedagógusai végezték el az Oktatási Hivatal által az iskolához eljuttatott mérőeszközök alkalmazásával az iskolák 6. és 8. évfolyamán angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében (a két tanítási nyelvű általános iskolai képzésben részt vevők kivételével) 2021. május 19-én.
Az idegen nyelvi mérés azt méri, hogy a tanulók nyelvtudása megfelel-e a tantervi követelményekben előírt KER szerinti szinteknek, azaz 6. évfolyamon az A1-es, 8. évfolyamon az A2-es szintnek. A mérésen annak a tanulónak a nyelvtudása felel meg az adott KER szerinti szintnek, aki eléri a feladatlapon elérhető maximális pontszám 60%-át.

 

Az eredmények ITT olvashatók


 
BALLAGÁS - 2021. április 30. PDF Nyomtatás E-mail
balloons

B A L L A G Á S

2021. április 30.

 

2016-2021     /    2017-2021

 

Végzőseinktől egy kedves videóval köszönnek el a 11. évfolyamos diákok a járványügyi intézkedések miatt is elmaradt ballagás helyett.

Búcsúzunk tőlük. Sikeres érettségit kívánunk!

A video a bölcs bagolyra kattintva érhető el!


 
További cikkeink...
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 100