VMG
Vadászati világkiállítás PDF Nyomtatás E-mail
vadász

 

Vadászati és Természeti Világkiállításon jártunk

 

 

Iskolánk 5.a, 7.a és 7.b osztályos diákjai 2021. szeptember 25 - október 14. között részt vettek Budapesten a Vadászati és Természeti Világkiállításon (https://onewithnature2021.org/).

 

„Egy a természettel” Fátyol program


2021. október elején három osztállyal megpályáztuk a vadászati kiállítás ingyenes, gyerekeknek szóló szakmai programját. Mindhárom csoport tömegközlekedéssel utazott, ami maga nagy kaland volt.

Többen megállapították a zsúfolásig tömött elektromos buszon, hogy vidéken mennyivel jobb ez is! A kiállítást célzottan, tananyagnak megfelelően jártuk körbe, kiválogatva a beilleszthető, később sorra kerülő témákat.

Sajnos kevés interaktív rész volt, de a két 7. osztály vállalkozó szellemű tagjai kipróbálhatták a virtuális fácánvadászatot is. Ők a Takarékbank vendégszeretetét is élvezhették és feladatlapok hibátlan kitöltéséért ajándék is járt.


A trófeateremben számos érdekesen elkészített preparátumon figyelhettük meg az állatok testfelépítését. A kisebbek az erdők mindennapjaival ismerkedhettek játékos formában.


Néhány mondat a diákoktól a teljesség igénye nélkül:


- A kirándulás jó volt, látványos és érdekes.
- Nekem nagyon tetszett, főleg a kitömött állatok és a lövészet.
- Rengeteg olyan állatot láttunk, ami kitömve is élethű volt.
- Nekem az tetszett, hogy mindenki eljött.
- Tetszett, hogy vonatoztunk, buszoztunk.
- Tetszettek az állatok, jó volt az utazás.
- Nekem a kedvenceim a rókák voltak.
- A legjobb élmény, ahol lehetett lőni és amikor el lehetett menni szabadon nézelődni.
- Érdekes volt a kvíz és szép az ajándék.
- Menjünk máskor is.
- Sokat megtudtunk a gubacsokról


5.a, 7.a, 7.b osztályok

Nagyítás: Katt a képre!

5.a1.jpg 5.a2.jpg 5.a3.jpg 7.a.jpg
7.a2.jpg IMG_5680.jpg IMG_5703.jpg IMG_5715.jpg

 
Halloween - 2021 PDF Nyomtatás E-mail
halloween

 

Az idei Halloweent a szervezésért felelős a 9.B osztály és osztályfőnöke, Vidáné Moroz Szimóna volt. Azért szerettük volna megszervezni ezt az idei eseményt, hogy kicsit változtassunk a régi szokásokon, és valami újdonságot hozzunk az iskolába, amiben mindenki részt tud venni.

A kvízeket hétfőn osztottuk szét az osztályok között és csütörtökig folyamatosan beadhatták. Próbáltunk változatos feladatokat összeállítani, ezért az alsó tagozaton különböző színezők, míg a felső tagozaton és gimiben kvízeket kellett párosan megoldani a papírtakarékosság miatt. Az osztályok aktívan részt vettek a feladványok megoldásában, és az osztályfőnökök is lelkesen segítettek. Nyereményként közösen készítettünk díszes édesség csomagokat az osztályoknak.

Az általános iskolába járó diákok rajzokat és dekorációkat készíthettek, amikkel kidíszítettük az aulát. A gimnazisták tököket faragtak, amik szintén megtekinthetők az aulában.

Csütörtökön sor került a boszi-futóversenyre, amin nagyon jól érezték magukat a diákok. Sokan be is öltöztek hozzá, hangulatot adva az eseménynek. Ezen csak a felső tagozat és a gimiseink vettek részt.

A feladatlapok értékelését együtt csináltuk az osztállyal, szép eredmények születtek.

boszi1 boszi2 boszi3
  Boszi futóverseny képei  

 

Sem a feladatokban, sem pedig a jelképekben nem akarunk ijesztő dolgokat. A cél, hogy az iskola összes évfolyama jól érezze magát.

Halloween dekoráció- és dísztárgy készítésének végeredménye:

1. helyezés

2. helyezés

3. helyezés

12. B

12. A

 9. NY

 

 

Rajz és quiz győztesek:

1. helyezés

2. helyezés

3. helyezés

8. A

7. B

 

Batka Petra

 

Lévai Kíra Nina

 

Képek a rendezvényről ITT

 

3 mini videó:      video1  video    video2 video     video3video

 

Vidáné Moroz Szimóna és a 9.B osztály


 
Faültetés, 2021. október 21. PDF Nyomtatás E-mail

cimkep Fa

 

Faültetés, 2021. október 21.

 

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program által biztosított KEHOP-5.2.2-16-2016-00032 azonosítószámú „Fejér megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” című projekt keretében a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium épületenergetikai állami fejlesztési beruházása megkezdődött.

A felújítási munkálatok folyamatosan és jó ütemben zajlanak. Bízunk abban, hogy ez az energetikai beruházás jelentős megtérülést, illetve korszerű körülményeket biztosít majd a köznevelésben résztvevő tanulóink és tanáraink számára.

Jelen időszak sok kihívást és szervezési feladatot jelent számunkra, de mindez értünk történik, a szebb jövőnket szolgálja. A beruházás keretein belül napelem-park is kiépítésre került.

Október 21-én a 4.a osztály tanulói a fenntarthatóság jegyében, környezetismeret órán ültettek 6 új fát iskolánk udvarán.

A facsemetéket a kápolnásnyéki Sarkadi és Társa Kertészet ingyen biztosította intézményünknek, amit ezúton is hálásan köszönünk!

Képek az eseményről ITT


 
Világraszóló Bajnokaink PDF Nyomtatás E-mail
cimkep vilagraszolo s
Nagyítás: katt a képre!

 

Világraszóló Bajnokaink

interaktív kiállítás, 2021. október 6.

 

Izgalmas programon vettünk részt 2021. október 6-án, szerdán a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium kajak-kenus 1.a sportosztályával.

A gyerekekkel és kísérő tanáraikkal a budapesti Millenárison megtekintettük a Világraszóló Bajnokaink kiállítást. A tanulók körében nagy sikert arattak az interaktív játékok és természetesen a kajak ergométer is, amelyet nem más, mint az 1980-as moszkvai olimpián aranyérmet szerző kenus, Vaskuti István mutatott meg a fiataloknak és a tanároknak.


Igazgatóként kicsit aggódtam, hogy az elsőseink mit értenek majd meg ebből a kiállításból, talán túl kicsik még hozzá, de remek programnak bizonyult ez a kirándulás, hiszen nagyon érdeklődőek és fogékonyak voltak mindenre, az interaktív játékokat nagyon élvezték, így sok-sok élménnyel jöttek haza Kápolnásnyékre.

Mivel a testnevelési órájuk már a sukorói Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémián van megtartva, így otthonosan mozogtak a kajakos-kenus részeken és örömmel nézték végig Katalin olimpiai bajnoki futamait is a vetítések során.

Érdekes, hasznos napot tudtunk együtt tölteni a gyerekekkel.

 

Képek a kiállításról ITT


Valkai Lénárd, igazgató


Képek forrása: Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia
Tájékoztató a kiállításról:

https://millenaris.hu/hu/programok/233/vilagraszolo-bajnokaink-interaktiv-kiallitas


 
Pákozdi emléktúra - 2021.09.29. PDF Nyomtatás E-mail

cimkep Pakozd s

Nagyítás: katt a képre!

Pákozdi emléktúra  2021.09.29.

 

Az iskola felbolydult hangyabolyként készülődött a pákozdi emléktúrára, amit idén Feri bá’ osztálya szervezett meg.

Mi, 12.b-sek, indultunk elsőnek. Jókedvűen indultunk neki a túrának, mindenki megállás nélkül fecsegett.

Mint az ügyeletes töri guru, az én kezembe nyomták a megfejtésre váró rejtvényt, amivel egész úton bajlódtam, jó fejtörőt sikerült összehozniuk, a megoldás „Jéllasics” volt. Eközben a jól ismert környéken is el tudtunk keveredni a térképet vizslatva, de mi ezen is csak nevettünk.

A 7 feladatot sem egészen, abban a sorrendben sikerült megoldani, mint amiben kellett volna, de úgy voltunk vele, hogy rá se ránts, a lényeg, hogy megvannak! Közben, mikor még csak három feladat volt készen, mint, akik jól végeztük dolgunkat beültünk fagyizni az Édes Velencébe, ahol egy kellemes órát töltöttünk el. Majd újra felkerekedtünk, újult erővel a feladatok megoldására.

Mikor végeztünk minden feladattal, búcsút mondtunk egymásnak és egy remek nappal a hátunk mögött, jókedvűen mentünk haza.

 

Képek a túráról ITT


Kőszegi Zsombor Manó      
Tanévnyitó ünnepség - 2021.09.01 PDF Nyomtatás E-mail
 evnyito030

 

2021/2022. évi

tanévnyitó ünnepség

 

 (Nagyításhoz katt a képre!)

A Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 2021/2022. évi tanévnyitója ma reggel 8 órakor kezdődött.

Rendhagyó tanévnyitónak lehettünk tanúi, hiszen idén indul el a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia első kajak-kenu irányultságú osztálya.
Az iskola és Akadémia nyáron megkötött együttműködési szerződésének köszönhetően 27 első osztályos gyermek kapcsolódhat be az egyesület életébe - többek között erről is beszélt az első tanítási napon Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, az Akadémia kuratóriumának tagja Valkai Lénárd, az iskola igazgatójának, valamint Betlenfalvi István, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia szakmai igazgatójának, valamint az immáron 758 főt számláló tanuló, illetve az őket tanító pedagógusok és a megjelent szülők jelenlétében.
"Fontos együttműködés kezdődött el az iskola és az Akadémia között, és ennek a közös munkának nem elsősorban az a célja, hogy mindenkiből élsportoló legyen. Sokkal inkább arra törekszünk az iskolával és a szülőkkel karöltve, hogy a mindennapokban minél többen sportoljanak, célunk és feladatunk, hogy biztosítsuk a mozgás lehetőségét, az egészség megőrzését a fiatalok számára.
Itt a Velencei-tó partján különösen adja magát, hogy a sportok közül a vízisportok még nagyobb szeletet vegyenek ki a tanulók mindennapjaiból, ehhez teremtődik meg a feltétel a sukorói kajak-kenu pálya mellett, ahol olyan létesítmény-együttes jön létre, amely nem csak a régió és egész Magyarország minőségi sportját szolgálja, de ahhoz is hozzájárul, hogy a környező iskolák növendékei és tanárai minél több programban részt tudjanak venni” - mondta Schmidt Gábor, aki hangsúlyozta a 2021-es nyár bővelkedett sporteseményekben, magyar sikerekben.
Különösen büszke arra, hogy a magyar olimpiai csapat a 15. helyen zárt a nemzetek versenyében, és volt egy sportág, amelyben Magyarország lett a világelső - ez pedig a kajak-kenu!  "A magyar sportolók, az olimpiai érmesek nagykövetek is, az ő eredményeik ösztönöznek benneteket arra, hogy hogy ti is próbáljátok ki a sportágaikat, próbáljátok ki magatokat, hiszen a sport hosszú távon hozzátesz ahhoz, hogy teljes, egészséges életet éljetek és megtanuljatok küzdeni" - tette hozzá a sportvezető.
Az Akadémia az első évfolyamon indítja el kajak-kenu irányultságú sportosztályát, de minden diák számára szeretne segítséget nyújtani abban, hogy kipróbálhassa magát a Velencei tavon - legyen szó a kajakozásról, a kenuzásról vagy a SUP sportról. Értő kezek, lelkes edzők várják majd a fiatalokat!

Valkai Lénárd intézményvezető örömmel tájékoztatta a tanévkezdő diákokat és szüleiket arról, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program által biztosított KEHOP-5.2.2-16-2016-00032 azonosítószámú „Fejér megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” című projekt keretében a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium épületenergetikai állami fejlesztési beruházásának felújítási munkálatai folyamatosan és jó ütemben zajlanak, melynek végső befejezési dátuma 2022. január 15.-e lesz.

Igazgató úr beszédében kiemelte, hogy „iskolánk szellemiségét a szeretet, az elfogadás, a türelem légköre biztosítja. Ennek kell áthatnia a tanár-diák, szülő-tanár, és a tantestület tagjai közti viszonyt egyaránt, hogy példát mutathasson, s kialakítsa a gyermekekben ugyanezt a példaadó és példaértékű hozzáállást. Intézményünk mindent megtesz azért, hogy a szülőkkel is jó viszonyt tartson fenn, hiszen ők is egyenértékű társaink a nevelésben.
Mindannyian ugyanazt az ügyet szolgáljuk: egy szebb, szeretetteljesebb és ezért igazabb jövőt szeretnénk adni a következő nemzedékeknek! Névadónk, Vörösmarty Mihály költő, író, ügyvéd, táblabíró, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság rendes tagja, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja Pusztanyék (a mai Kápolnásnyék része) szülöttje.
A Vörösmarty Mihályhoz és az iskolánk múltjához kötődő hagyományok, és az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok megtartása, folyamatos ápolása mindenkori feladatunk részét képezi.” Az intézmény vezetősége kiemelt fontosságúnak tartja, hogy az iskola tanulói érezzék jól magukat az intézményben, ismerjék meg az intézmény múltját, hagyományait, erősödjön bennük a szűkebb és tágabb hazájuk iránt táplált azonosságtudat.
Fontos továbbá, hogy tanulóink ismerjék és tiszteljék jelképeinket, rendelkezzenek magyarságismerettel, ismerjék a nemzeti, a népi és a családi ünnepkör fogalmát, jelentőségét. Végül, de ne utolsó sorban, igazgató úr a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium mindenkori tanulóifjúságától azt kérte, hogy legyenek nagyon büszkék kápolnásnyéki iskolájukra!

(Nagyításhoz katt a képre!)

evnyito000 evnyito007
evnyito008 evnyito015

(A képek forrása: KOVÁCS KATALIN NEMZETI KAJAK-KENU AKADÉMIA)


 
tanévnyitó 2021/2022 PDF Nyomtatás E-mail
Free School Starts Cliparts, Download Free School Starts Cliparts png  images, Free ClipArts on Clipart Library


Tanévnyitó 2021/2022

 

Iskolánkban a tanévnyitó ünnepséget
2021. szeptember 1. napján (szerdán) reggel 8:00 órai
kezdettel rendezzük meg.

 


Ezúton is tisztelettel kérjük, hogy a tanulók 7:45-ig érkezzenek meg az iskolába, és a tanévnyitó ünnepségen ünneplő ruhában vegyenek részt!


Ezen a napon 1-4. tanórákat tartjuk meg osztályfőnöki órák keretében, a tankönyvosztás és a bizonyítványok összeszedése is ezen a napon lesz.


11:35 óra után tanulói felügyeletet biztosítunk 17 óráig bezárólag. Kérjük, hogy aki nem igényli gyermekének a felügyeletet, írjon kikérőt erre a napra (lehetőleg az e-Kréta felületén) az osztályfőnök részére.

 
_


2021 - 2022-es tanév


 
Javvizsga PDF Nyomtatás E-mail
Javítóvizsga | Czimra Gyula Általános Iskola

JAVÍTÓVIZSGA

 

A javítóvizsga időpontja: 2021. augusztus 24. kedd, 8 óra


 
Együttműködés PDF Nyomtatás E-mail
 Kayak Stock Illustrations – 10,660 Kayak Stock Illustrations, Vectors &  Clipart - Dreamstime

 

Együttműködési megállapodás a
Kovács Katalin Nemzeti Akadémiával

 

 

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá 2021. július 6-án Budapesten a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium.

A szerződés értelmében a felek együttműködnek a sportág népszerűsítésében, iskolai promóciók közös szervezésében, a kajak-kenu sport utánpótlás-nevelésének egymásra épülő rendszerének biztosításában, az oktatási–nevelési program kidolgozásában és hatékony megvalósításában.

Tovább olvasom

 

Kattints a képre a nagyításhoz!

Tankerulet szerzodes001 Tankerulet szerzodes003 Tankerulet szerzodes004
Tankerulet szerzodes005 Tankerulet szerzodes006 Tankerulet szerzodes007

 
További cikkeink...
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 2 / 102