VMG
Dániel András PDF Nyomtatás E-mail
 dániel.jpg

 Dániel András író-illusztrátor,
a 2.b és a Kuflik

Egyszer volt, hol nem volt, az Elhagyatott réten túl, a megdézsmált vadmarcipán bokrokon innen, az iskola kisfolyosójának mélyén, ott, ahova a 2.b osztály kuckózta be magát még tavaly 4 évre… Nos, ennek a teremnek az ajtajában egyszercsak megjelent egy bozontos fej és bekukkantott. Ha már egyszer bekukkantott, hát kisvártatva be is ment. Bátran, mint a mesehősök, mert ő bizony nem retten meg 28 aprótalpú, vidám, második osztályos kisgyerektől. Két mosolygós tanító néni pedig aztán végképp nem tántoríthatta el. Sőt! Kimondottan hívogató társaság és környezet egy olyan kreatív és vicces gyerekkönyv írónak, mint a mi hős Dániel Andrásunk. 

Nem is kellett ám csalatkoznia! A buksik rögtön kíváncsian és nagy várakozással fordultak népszerű írójuk felé, akitől már rengeteg mesét hallhattak, olvashattak és még láthattak is.  - A kicsit megilletődött diákcsapatnak legalább 32 másodpercre volt szüksége, hogy feloldódjon a Kuflik sorozat (ami esetünkben a fő kedvenc); Kicsi bácsi, Kicsi néni és az Imikém; Jakab az ágy alatt; A könyv, amibe bement egy óriás - és még sok más - kicsiknek és nagyoknak egyaránt – rendkívül szórakoztató gyerekkönyv írójának és illusztrátorának varázsgombás varázsvilágában.

Elsőként megismerhették a Kuflik születésének különleges műhelytitkait, akikről a csemeték már réges-régen tudták, hogy ők bizony nem is kiflik, nem is kukacok, nem is babok, de még kavicsok sem, hanem derűs ugráló lényecskék, akik az ő kis ugródudoruk segítségével tudnak mindenfelé közlekedni.

Da01.jpg

(Alap-rajzok)

Ezen a ponton javaslatát, miszerint jövőre környezet tantárgyba iktassanak be a tanító nénik egy kis kuflológiát, a gyerekek egyhangú örömkiáltással elfogadták. Bár, azt el kell ismerni, hogy az ugródudor működéséről és használatáról még van mit pótolniuk.

Szépen lassan fény derült arra is, hogy vannak kedvencek is. Sokaknál népszerű Titusz, valamint  több Pofánka és Fityirc rajongó is felbukkant, de Hilda, Valér, Bélabá és Zödön sem maradhatott ki a sorból.

Da02

(Már kuflisodik)

Elmondhatjuk, hogy András az ebédszünetre szépen, rendezett páros sorban haladt a gyerekekkel, csendben étkezett, jól viselkedett, nem rugdosta az asztal alatt a mellette ülők bokáját, és nem ette el társai elől az ebédet. Ezért a példamutató magatartásáért osztályfőnöki dicséretet kapott, amit utólagosan postázunk neki, mert sajnos ellenőrzőt nem hozott magával.

A délután további részében még megismerkedhettünk újabb készülő Kufli mesékkel, amik az ő szájából egészen egyedi hangon szólaltak meg. Gyerekek persze nem meglepő módon még több és több mesét szerettek volna hallgatni. Megtudhattuk, hogy augusztus 17.-től már a mozikban is találkozhatunk kedves mesehőseinkkel. (Mozizásra fel!) Erre még a tanító nénik szeme is felcsillant titkon. Aztán következett a végeláthatatlan aláírás, vicces üdvözlet és különös rajz begyűjtése mindenkinek, személyre szólóan, ami a matricákkal együtt a nagyszerű, élménydús délután emlékezetes megpecsételése volt.

Egy szó, mint száz: Dániel Andrásnak nagyon szépen köszönjük, hogy meglátogatott minket. Köszönjük a csodás délutánt. Köszönjük a csillogó gyerekszemeket. Köszönjük a sok-sok gyerekkacajt. Még nagy szeretettel visszavárjuk.

És aki nem hiszi, járjon utána!

Da03.jpg   (Alkotás)         Da04.jpg

(Mindenki kivárta a sorát)

Da05.jpg

(Ki sem látszik a gyerekgyűrűből)


 

 
Művészeti iskola PDF Nyomtatás E-mail
 dance.png

Tájékoztató

a művészeti iskolába történő beiratkozásról

 
BEIRATKOZÁS A 2017/2018-as tanévre: 

2017. június 11 és június 20. között!

 

 


 

 
Corvinus PDF Nyomtatás E-mail
corv2

FELHÍVÁS

 

Corvinus Tudástőzsde

 

A Corvinus Egyetem alábbi programján 10. és 11. évfolyamos tanulóink előzetes szülői kikérővel részt vehetnek.


A felhívás szövege ITT


 
Konyha - 2017. június PDF Nyomtatás E-mail
food_06.jpg

A konyha hírei

ÉTKEZÉS BEFIZETÉSE  - JÚNIUS  HÓNAP
2017. június 6-7-én
07:00-15:00
az Iskolakonyha irodájában lehet.
iskola : 7, vagy 10 élelmezési nap,
Elfogadunk: ERZSÉBET- étkezési utalványt.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az étkezési díj elmaradása, az étkezésből való kizárást vonhatja maga után!
Pótbefizetés: 2017. június 13-án, az ISKOLAKONYHA  irodájában, 07:00-15:00-ig.
 
Tisztelettel: Csepkéné Varga Zsuzsanna
élelmezésvezető

 

 

 

 

 

 
Kompetenciamérés - 2017 PDF Nyomtatás E-mail
okm1.jpg

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 6.a, 6.b, 8.a, 8.b, 9.b és 10.a osztályos gyermekük 2017. május 24-én (szerdán) országos kompetenciamérésen vesz részt, melyen belül a tanulóknak négy 45 perces tesztet kell megoldaniuk.

A tesztek matematika és szövegértési feladatokat tartalmaznak.

A mérés napján a tanulók tankönyveket, füzeteket ne hozzanak magukkal, a méréshez csak tollra, vonalzóra és számológépre lesz szükség! ( Enni- és innivalót feltétlenül hozzanak!)

Gyermekük egy tanulói kérdőívet visz majd haza 2017. május 24-én (szerdán), melyet a szülővel közösen kell kitölteni, és másnap (csütörtökön) visszahozni. Tájékoztatom, hogy a kérdőívet lezárt borítékban is visszaküldhetik az iskola számára, továbbá hogy a kérdőív kitöltése önkéntes!

 

A mérés után további tanórát nem tartunk, ezért a tanulók várhatóan 12 óra 20 perckor indulnak haza (akik délutáni tanulói felügyeletet nem kérnek).

 

A mérés napján a tanulók saját nevükre szóló Névkártyát kapnak, amelyen szerepel a tanuló mérési azonosítója. A Mérési azonosító segítségével tudják megtekinteni a tanuló mérésben elért eredményéről készülő egyéni jelentést 2018. február 28-tól a https://www.kir.hu/okmfit/tanulo.aspx honlapon. Ezért a Névkártyákat NE KÜLDJÉK VISSZA!

 

Marosánné dr. Gáti Gabriella

              igazgató


 
Anyanyelv hete PDF Nyomtatás E-mail
 anyanyelv.jpg

ZÁRSZÓ

Véget ért az »Anyanyelv hete« ünnepségsorozat, visszatért minden a rendes kerékvágásba. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy nyelvünkkel törődni, vele foglalkozni, szépen beszélni azt az év minden napján lehet és ildomos is.

Nyelvi játékunk eredménye a következő:

 

Alsó tagozat:

I. 2. b osztály
II. 2. a osztály
III. 3. b osztály
Felső tagozat:    
I. 6. b osztály
II. 7. a osztály
III. 8. a osztály
Gimnáziumi tagozat:    
I. 12. a osztály
II. 11. b osztály
III. 10. b osztály
Gratulálunk a helyezetteknek; elismerésünk minden résztvevőnek! Reméljük, legalább néhány kellemes percet sikerült mindenkinek szereznünk a feladatokkal.

 
Ballagás_2017 PDF Nyomtatás E-mail
ball_c.JPG

BALLAGÁS

2017.05.06.

2017. május 6-án elballagtak a végzős diákjaink.
Szép napsütéses időben, a már hagyományosan jól szervezett, hangulatos műsorrral búcsúztunk. 

Sok szülő, vendég és a Kápolnásnyéki Önkormányzat polgármestere és képviselőtesülete is elköszönt diákjainktól, akiket mindíg szívesen visszavár az iskolánk.

Minden ballagó diákunknak sikeres érettségi vizsgát kívánunk!

 

KÉPEK A BALLAGÁSRÓL


 

 
Konyha-május PDF Nyomtatás E-mail
majusi.png

A konyha hírei

ÉTKEZÉS BEFIZETÉSE  - MÁJUS  HÓNAP
2017. május 15-16-án
07:00-15:00
az Iskolakonyha irodájában lehet.
iskola : 22,20,18 élelmezési nap,
Elfogadunk: ERZSÉBET- étkezési utalványt.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az étkezési díj elmaradása, az étkezésből való kizárást vonhatja maga után!
Pótbefizetés: 2017. május 23-án, az ISKOLAKONYHA  irodájában, 07:00-15:00-ig.
 
Tisztelettel: Csepkéné Varga Zsuzsanna
élelmezésvezető

 

 

 

 

 
rózsatő-2017 PDF Nyomtatás E-mail
cim_k.jpg

Rózsatő ültetés

2017

Sok éves hagyomány már településünkön és iskolánkban, hogy a végzős gimnnazista diákok a ballagás előtt rózsatő elültetésével állítanak maradandó emléket az itt töltött éveiknek.

Ebben az évben május 4-én gyűltek össze a Vörösmarty Mihály Emlékmúzeum kertjében, ahol Kupi László képviselő úr és Marosánné dr Gáti Gabriella igazgató asszony várta a két osztály tanulóit és osztályfőnökeit (12.a: Sipos Fatime, 12.b: Sverteczkiné Czibik Klára)

A rózsatövek elültetése után kedves állófogadás során beszélgettek kötetlenül a tanulókkal.

Ezután közösen megtekintették az emlékmúzeumot.

Köszönet a kedves hangulatú fogadásért és várjuk a szombati ballagást.

 

Néhány kép ITT


 
témahét 2017 PDF Nyomtatás E-mail
temahet

Fenntarthatósági Témahét

2017-ben a Fenntarthatósági Témahét a köznevelés keretében, a tanév rendjéhez igazodva valósult meg. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. A természettudományos munkaközösség csatlakozott 2017. április 24-28. között megrendezésre kerülő Témahéthez; annak általános iskolai felső tagozatos és gimnáziumi programelemeit valósítottuk meg.

A 11.b osztály a LED illetve a hagyományos izzók, továbbá a szürkevíz problémakörét dolgozta fel. 

A 9. és a 10. osztályok témái a megújuló/ nem megújuló energiaforrások; a passzívház.

A 7. és a 8. osztályok az egészséges táplálkozással és a vitaminokkal foglalkoztak.

Az osztályok, csoportok megtekintették a témákhoz tartozó filmeket, bemutatókat. A diákok interaktívan és/vagy csoportmunkában dolgozták fel a feladatokat: prezentációt készítettek, feladatlapokat, teszteket töltöttek ki, keresztrejtvényt oldottak meg.

A tanulók sok hasznos ismeretre tettek szert, miközben az aktuális tananyaggal is haladtak.

(A rendezvényről jelenléti ív és fényképek is készültek-minden tanuló ehhez hozzájárult.)

A képek nagyításához katt a képre!

k1_small.jpg k2_small.jpg k3_small.jpg
k58_small.jpg k26_small.jpg k49_small.jpg

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 7 / 81

Névnap

Ma 2018. február. 17, szombat,
Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Határtalanul