VMG
Online marketing PDF Nyomtatás E-mail
jf k

Online marketing óra

Iskolánkban október 24 én és 25-én online marketing előadást tekinthetett meg a tizenegyedik és a tizenkettedik évfolyam.

A gyakorlatot Rétvári Márton és Schleer Tamás tartotta rövid tájékoztatás után.  Kötetlen beszélgetés keretében felhívta figyelmünket az internet veszélyeire. A face bookon szereplő emberek bármelyikéről információt lehet gyűjteni, főként, ha nem védi le láthatóságát. Előfordul, hogy komolyabb cégek állásinterjúk előtt itt nyomozzák le a leendő alkalmazottaikat család, rossz szokások, anyagi helyzet…stb.

Az online marketing egy lehetőség a továbbtanulás szempontjából is. Erre több példát is említett, beleértve a szakmában egy kezdő fizetését.(Ami igen barátságosan hangzott)

Hasznos oldalakra is felhívta figyelmünket:

http://www.greenfoxacademy.com/
http://www.ted.com/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Slack

A gyakorlatban egy egyszerű kísérletben hívta fel figyelmünket az internet gyorsaságára. Papíron üzenetet kellett küldeni egy társunknak. Ez elektronikusan a levelező rendszerek segítségével, sokkal egyszerűbb és sokkal nagyobb távolságokra eljuttatható az idő tört része alatt akár több embernek is.

Az előadás-gyakorlat során üdítőt és rágcsálnivalót, jegyzetfüzetet és tollat is kaptunk, melynek végén elégedettségi kérdőívet töltöttünk ki.
Nagyon hasznosnak találtuk a programot.
Köszönjük !   

pv k

                                                                                                

(Bodor Barbara, Battai Blanka)

 


 

 
Ausztriai kirándulás PDF Nyomtatás E-mail

tg k

Nagyítás: katt a képre

 Tiergarten Schönbrunn

2016. október 08-án Ausztria fővárosában, Bécsben jártunk, az állatkertben. A schönbrunni a világ első, egyúttal a világ egyetlen máig fennmaradt barokk állatkertje.
Reggel 7 órás indulással, busszal tettük meg az utat. Körülbelül 11 órakor érkeztünk a bejárathoz, ahol a jegyek megvásárlása után csoportokra osztódva, 1-1 felnőtt vezetésével fedeztük fel az állatok birodalmát.
Először az állatkert leghíresebb lakóit, a pandákat látogattuk meg. Az itt élő több mint 500 állatfaj közül sokat láttunk. Volt itt minden: majom, jegesmedve, pingvinek…
Az állatok megtekintése után megrohamoztuk az ajándékboltot, ahol kedvünkre válogathattunk a szebbnél szebb plüss figurák között.
Ezután kis séta következett a Világörökség részét képező parkban, majd megcsodáltuk a kastélyt, végül elindultunk hazafelé.
A buszon kvízjátékon vettünk részt, melynek nyereményei az állatkertben látott állatok voltak, persze játék változatban.
Este 9 órára fáradtan, de szép élményekkel gazdagodva érkeztünk haza.

Parlagi Dorottya, Juhos Levente, Sebes Ádám (8.b)

Nagy Zsófi (5.a) rajza az állatkertől:

nagyzs k
Nagyítás a képre kattintva! 


 

 
IKSZ-felhívás PDF Nyomtatás E-mail
iksz

FELHÍVÁS

Felhívás
Egyesületünknek szüksége lenne több önkéntesre is. Az év folyamán különböző feladatok lennének. Ifjúsági munka, szervezés, rendezvényen szervezői teendők, de fizikai munka is lesz: iroda költöztetés, tábor építés.

Amennyiben lenne érdeklődés 10-15 fiatallal szerveznénk egy tájékoztató napot, ahol megbeszéljük, hogy ki milyen munkákban tudna besegíteni.

Helyszín: Kápolnásnyék, Vörösmarty u. 14. református templom melletti épület.
A tanév során a legszorgalmasabbak számára mind az 50 órát tudnánk biztosítani!

Szivárvány Törzs Közhasznú Egyesüle


Jelentkezni lehet:
Sikó Sebastian
Telefonszám: +36 30/943-4440

 


 

 
Sítábor PDF Nyomtatás E-mail
sipark

SÍTÁBOR  2017

Mátraszentistván

-Sípark -

2017.február 06 -09.

4 nap, 3 éjszaka:  34.500 Ft/fő

(teljes ellátás, szállás, síbérlet - 4napos -)


A létszám korlátozott, minél előbb érdeklődj ésjelentkezz Fehér Tamás testnevelőnél!

Tel.: 06-30-9906 715


 

 
Gólyaavatás PDF Nyomtatás E-mail

golya c k

Nagyítás:katt a képre!

GÓLYAAVATÁS

2016.10.02.

Október 14, 2 órától megrendezésre került a végzősök által régóta várt gólyaavató ünnepség. Több hetes készülődés után, a gimnázium legfiatalabb növendékei végül teljes jogú diákjaivá váltak iskolánknak.
Gólyáink már korán reggel frissítő tornával indíthatták napjukat, míg a végzősök tőlük kapott palacsintáikat majszolták jóízűen.
A délután folyamán játékos feladatokon, vetélkedőkön, próbatételeken keresztül váltak családunk tagjaivá, melyeket láthatóan mindkét fél nagyon élvezett. Többek között megcsillogtathatták énektudásukat, bizonyíthatták kézügyességüket - olykor kéz nélkül - , beszédkészségüket a romantika terén fejleszthették tovább, de volt, aki a matematika ékes feladványait oldhatta meg rizs, vagy esetleg hurkapálcika segítségével. 
Legvégül az elmaradhatatlan eskü is elhangzott, mely után végérvényesen is a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulói lettek.
 
Köszönet az iskola végzős diákjainak a szervezésért, tanárainknak a segítségért és nem utolsó sorban gólyáinknak a lelkes részvételért, együttműködésért.
(Slott V.)

 


 

 
Konyha-október PDF Nyomtatás E-mail
kep10

A konyha hírei

október

Az októberi étlap a nyílra kattintva elérhető  down-arrow 

BEFIZETÉSI NAPOK:

2016. október 12-13-án
07:00- 15:00
az iskolakonyha irodájában lehet

iskola : 21 élelmezési nap

pót befizetés: 2016. október 20-án,
07:00-15:00, az Iskolakonyha irodájában lehet


Elfogadunk: ERZSÉBET- étkezési utalványt.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az étkezési díj elmaradása, az étkezésből való kizárást vonhatja maga után.
 

Tisztelettel: Csepkéné Varga Zsuzsanna
élelmezésvezető 


 

 
Emléktúra -2016 PDF Nyomtatás E-mail
cim k
Nagyítás:katt a képre

 PÁKOZDI EMLÉKTÚRA

2016.szeptember 30.

Szeptember 30-án iskolánkban megrendezésre került a már hagyománynak számító pákozdi emléktúra 25 csapat részvételével. Az első osztályosoktól a végzős gimnazistákig minden korosztály képviseltette magát.

Volt, aki gyalog, volt, aki kerékpárral teljesítette a távot.
Az aulában Moha Bence 12. b osztályos tanuló rendezésével a diákok katonai kiállítást nézhettek meg, teljes körű ismertetéssel saját gyűjteményéből.

Három tanteremben a pákozdi csatáról láthattak a tanulók videofilmet, ami alapján kérdésekre kellett válaszolniuk.

Az állomások között volt célba dobás, papírcsákó hajtogatás, zsákban futás, aszfaltrajz, bátorságpróba, puzzle, vízmintavétel, irodalmi feladat.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, a kellemesen meleg időben jól esett a túra.
Mindannyian élményekkel és tanulságokkal fejeztük be a tanítási napot.

Köszönet a Természettudományos Munkaközösségnek a szervezésért, az osztályfőnököknek és tanárainknak, a diákoknak és mindenkinek, aki segítette a nagy horderejű program kivitelezését.

KÉPEK A TÚRÁRÓL

Sipos F

 


 

 
Mihálynap-2016 PDF Nyomtatás E-mail
mihaly ck
Nagyítás: katt a képre!

MIHÁLY  NAP

2016.09.24.

Mihály napi főzőverseny

2016. szeptember 23-24-én a Községi Önkormányzat szervezésében megrendezésre került a Mihály-napi Vígasságok.

A rendezvény főzőversenyén több csapat is indult. Iskolánkat a Diákönkormányzat, a tantestület természettudományos munkaközössége és még két csapat képviselte. A bográcsainkban paprikás krumpli, csülkös bableves, pacal, és Jókai bableves főtt.

A Közösségi Szolgálat keretében Vali néni vezetésében 11 diák segédkezett. A tanulók vizet hordtak, kenyeret osztottak, zöldséget hámoztak.

A szép idő, a kellemes környezet, a jó társaság és szervezés mind garancia volt a jó hangulatra.

A verseny végén a „produktumok” kiosztásra kerültek, a látogatók végigkóstolhatták a finomabbnál finomabb ételeket.

Mindnyájan teli hassal és élményekkel teli hangulattal térhettünk haza. Köszönjük a színvonalas szervezést.


KÉPEK AZ ESEMÉNYRŐL ITT

foto, szöveg: Sipos F.


 

 
Paks - atomerőmű PDF Nyomtatás E-mail
paks k
Nagyítás: katt a képre!

Látogatás a paksi atomerőműben

2016.09.12.

A hétfői nap során a két végzős osztály meglátogatta a Paksi Atomerőművet. Mindenki izgatottan tekintett a nap elé, mert a program során az üzemi térbe is betekintést nyerhettünk, amelyről eddig csak hallottunk, illetve láttunk dolgokat.

A látogatóközpontban kezdtük a túránkat. Számos dolgot megtudhattunk itt, például azt, hogy mennyire kell meghajtani egy kerékpárt ahhoz, hogy be tudjunk kapcsolni egy porszívót.  A reaktorokkal kapcsolatban már itt kaptunk néhány hasznos információt, s ezeket az üzemi területen felismerhettük.

Az üzemi területre lépés meglehetősen körülményes volt, de ezen nem is csodálkozhattunk. Komoly előírásoknak kellett megfelelnünk a lehetséges sugárzás és a munkavédelmi előírások miatt. Érdekes volt megtudni, hogy Budapesten sokkal nagyobb sugárzásveszélynek vagyunk kitéve, mint Paksnál. Maga az egész erőmű hatalmas területen terül el, nagy magasságokkal és elképesztő méretekkel. Rácsodálkoztunk, hogy mekkora tisztaság van mindenhol és mennyi ember felel adott munkakörért, valamint arra, is mennyire középkori úgymond a technika a mai modern világban.

Kalauzolásunk során betekintést kaptunk az atomerőművünk jövőjébe is. Szkeptikusok természetesen nálunk is akadtak, de természetes ez a fajta hozzáállás, hiszen közel sem veszélytelen a rendszer. Azonban tény, hogy van abban némi igazság, hogy talán megérné ezzel foglalkozni még a jövőben is.

Napunk végére mindannyian fáradtan szálltunk vissza buszunkra. A sok új információ, melyeket kaptunk, és amit megtanultunk, meglehetősen kimerített minket. Mindenesetre egy nagyszerű napot zárhattunk, ahol egy teljesen más világba kaphattunk betekintést.

Köszönjük a lehetőséget!

Vörös Réka
12. b

KÉPEK A KIRÁNDULÁSRÓL

 


 

 
IKSZ - lehetőség PDF Nyomtatás E-mail
iksz

Közösségi szolgálat információ

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a szeptember 24-i Mihály napra lehet jelentkezni közösségi és kulturális tevékenységre a koordinátornál szept. 21-ig.


 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 9 / 76

Névnap

Ma 2017. szeptember. 26, kedd,
Jusztina napja van.
Holnap Adalbert napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Határtalanul