| Nyomtatás |
par00
Parajd látkép
nagyítás: katt a képre

Határtalanul 2014/2015

Székelyföldi utazás

(Határtalanul!
Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek)


Immár harmadik éve, hogy iskolánk hetedikes tanulói Erdélybe utazhatnak a Határtalanul! tanulmányi kirándulás hetedikeseknek pályázat segítségével. Az idei tanévre 1 219 450 Ft támogatást nyert intézményünk, mely 36 diák és 4 kísérőtanár számára biztosítja a szállás- és utazási költségeket

Április 13-17-ig a „Barangolás Erdélyország kulturális és természeti kincsei között” tematikus út keretében Nagyváradon, Csucsán és Kolozsváron át Oroszhegy az úti cél. Innen Parajdra, Korondra, Szejkefürdőre, Farkaslakára, Székelyderzsre, Székelyudvarhelyre vezetnek majd a napi kirándulások. Természetesen a Gyilkos-tó, a Békás-szoros és Csíksomlyó is szerepel a programban. A hazaút állomásai: Székelyszentkirály, Fehéregyháza, Déva és Arad.

Az utazás célja, hogy a fiatalok megismerjék Erdély szépségeit, a székely nép életét, s a határon túli magyar területeken járva is átérezzék, hogy valóban „jó magyarnak lenni”. Az öt nap során az iskolai tananyaghoz kapcsolódóan, ám rendhagyó formában gyűjthetnek ismereteket tanulóink: szavalókórus, drámajáték, közös éneklés, fotótanfolyam, bórvíz- és talajvizsgálat is színesíti a programot.


 

 

Névnap

Ma 2020. június. 1, hétfő,
Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Határtalanul