| Nyomtatás |
 dániel.jpg

 Dániel András író-illusztrátor,
a 2.b és a Kuflik

Egyszer volt, hol nem volt, az Elhagyatott réten túl, a megdézsmált vadmarcipán bokrokon innen, az iskola kisfolyosójának mélyén, ott, ahova a 2.b osztály kuckózta be magát még tavaly 4 évre… Nos, ennek a teremnek az ajtajában egyszercsak megjelent egy bozontos fej és bekukkantott. Ha már egyszer bekukkantott, hát kisvártatva be is ment. Bátran, mint a mesehősök, mert ő bizony nem retten meg 28 aprótalpú, vidám, második osztályos kisgyerektől. Két mosolygós tanító néni pedig aztán végképp nem tántoríthatta el. Sőt! Kimondottan hívogató társaság és környezet egy olyan kreatív és vicces gyerekkönyv írónak, mint a mi hős Dániel Andrásunk. 

Nem is kellett ám csalatkoznia! A buksik rögtön kíváncsian és nagy várakozással fordultak népszerű írójuk felé, akitől már rengeteg mesét hallhattak, olvashattak és még láthattak is.  - A kicsit megilletődött diákcsapatnak legalább 32 másodpercre volt szüksége, hogy feloldódjon a Kuflik sorozat (ami esetünkben a fő kedvenc); Kicsi bácsi, Kicsi néni és az Imikém; Jakab az ágy alatt; A könyv, amibe bement egy óriás - és még sok más - kicsiknek és nagyoknak egyaránt – rendkívül szórakoztató gyerekkönyv írójának és illusztrátorának varázsgombás varázsvilágában.

Elsőként megismerhették a Kuflik születésének különleges műhelytitkait, akikről a csemeték már réges-régen tudták, hogy ők bizony nem is kiflik, nem is kukacok, nem is babok, de még kavicsok sem, hanem derűs ugráló lényecskék, akik az ő kis ugródudoruk segítségével tudnak mindenfelé közlekedni.

Da01.jpg

(Alap-rajzok)

Ezen a ponton javaslatát, miszerint jövőre környezet tantárgyba iktassanak be a tanító nénik egy kis kuflológiát, a gyerekek egyhangú örömkiáltással elfogadták. Bár, azt el kell ismerni, hogy az ugródudor működéséről és használatáról még van mit pótolniuk.

Szépen lassan fény derült arra is, hogy vannak kedvencek is. Sokaknál népszerű Titusz, valamint  több Pofánka és Fityirc rajongó is felbukkant, de Hilda, Valér, Bélabá és Zödön sem maradhatott ki a sorból.

Da02

(Már kuflisodik)

Elmondhatjuk, hogy András az ebédszünetre szépen, rendezett páros sorban haladt a gyerekekkel, csendben étkezett, jól viselkedett, nem rugdosta az asztal alatt a mellette ülők bokáját, és nem ette el társai elől az ebédet. Ezért a példamutató magatartásáért osztályfőnöki dicséretet kapott, amit utólagosan postázunk neki, mert sajnos ellenőrzőt nem hozott magával.

A délután további részében még megismerkedhettünk újabb készülő Kufli mesékkel, amik az ő szájából egészen egyedi hangon szólaltak meg. Gyerekek persze nem meglepő módon még több és több mesét szerettek volna hallgatni. Megtudhattuk, hogy augusztus 17.-től már a mozikban is találkozhatunk kedves mesehőseinkkel. (Mozizásra fel!) Erre még a tanító nénik szeme is felcsillant titkon. Aztán következett a végeláthatatlan aláírás, vicces üdvözlet és különös rajz begyűjtése mindenkinek, személyre szólóan, ami a matricákkal együtt a nagyszerű, élménydús délután emlékezetes megpecsételése volt.

Egy szó, mint száz: Dániel Andrásnak nagyon szépen köszönjük, hogy meglátogatott minket. Köszönjük a csodás délutánt. Köszönjük a csillogó gyerekszemeket. Köszönjük a sok-sok gyerekkacajt. Még nagy szeretettel visszavárjuk.

És aki nem hiszi, járjon utána!

Da03.jpg   (Alkotás)         Da04.jpg

(Mindenki kivárta a sorát)

Da05.jpg

(Ki sem látszik a gyerekgyűrűből)


 

 

Névnap

Ma 2018. június. 21, csütörtök,
Alajos napja van.
Holnap Paulina napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Határtalanul