| Nyomtatás |
vásár7


Újra adventi jótékonysági vásár az iskolában

 

„Minden áru elfogyott, csak a jókedv nem kopott”


2019. december 12-én, pontosan egy évvel az első után, iskolánkban megnyitotta kapuit a második adventi jótékonysági vásár. Két délutánon át vártuk a lelkes tömeget, jöttek is szépszámmal…

A szülői kezdeményezés tavaly, a bálhoz társulva, az új iskolai játszótér létrejöttét támogatta. Ez az álom azóta megvalósult, s az idei nem kis bevétel – 260 000 Ft – segítségével újabb, a gyerekek kényelmét szolgáló fejlesztések létrejöttét szolgálhatjuk.

Idén is számos segítőnk akadt: diákok, szülők, pedagógusok együtt készítették elő és valósították meg a programot. A rengeteg összegyűlt portéka pedig szinte már kínálta önmagát.

A főként a szülők által készített ajándéktárgyak rendkívüli kreativitásról tettek tanúbizonyságot. Az egyszerűbb kis mécsesektől a papírfonott ajándéktárgyakon keresztül a szemet gyönyörködtető asztaldíszeken át számtalan szép és ötletes áru talált gazdára. Ilyen volt még a karácsonyi textilzsák, a légies horgolású csipkeangyalka, az illatzsákok vagy az egyedi, kézzel készített képeslapok, papírszánkók, tobozpingvinek, és még persze sok minden más.

A vásári kavalkád mellett a manókészítés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek a vállalkozó szellemű osztályok, a nap végére csak úgy sorjázott a zoknimanósereg, majd százan voltak!

Kiváló konyhánk felajánlásaként az első vásári napon zsíros kenyér és meleg tea, a második napon kakaós sütemény biztosította a jó hangulatot.

Immár elmondhatjuk, hogy a rendezvény hagyományt teremtett, s reméljük, a jövőben még rengeteg céljához tudja hozzásegíteni az iskola közösségét.

 

NÉHÁNY KÉP AZ ESEMÉNYRŐL ITT

Szabados Tímea

tanító


 

Névnap

Ma 2021. július. 25, vasárnap,
Kristóf, Jakab napja van.
Holnap Anna, Anikó napja lesz.