| Nyomtatás |
vers

Versmondó délután

 

2021.november 9-10-én rendeztük meg az alsó tagozatosok hagyományos Versmondó Délutánját. Sajnos a tavalyi évben a járványhelyzet ennek lebonyolítását nem tette lehetővé, de ebben az évben feléleszthettük ezt a programunkat, ezért örömteli érzés volt, hogy láthattuk, hallhattuk tanítványainkat.


Erre az alkalomra szép ruhába öltöztették testüket, lelküket egyaránt. 48 gyermek szavalt kortárs, vagy  a klasszikus magyar, illetve világirodalom  versei közül válogatva. Mind a négy évfolyam diákjai képviseltették magukat.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az online oktatások után, amennyire a szabályozások engedik, meg tudjuk valósítani a tehetségeink gondozását, teret, és időt biztosítva a művészetek élvezetére, elsajátítására.

Vörösmarty Mihály szülőfalujában különösen szép, és fontos nevelési és oktatási cél, hogy az itt élő, és tanuló diákok minél hamarabb megismerkedhessenek a versekben lakozó, a költők által megformált művészi üzenetekkel.

A mi kis diákjaink helytálltak, szívet melengetően mondták el verseiket! Apró ajándékokkal, és emléklappal térhettek haza aznap az iskolából, jól érezték magukat.

A kedves Szülőknek köszönjük szépen a segítségét, mert  a memoriter begyakoroltatásában kivették részüket!

 

Képek a rendezvényről ITT

 
Czékmánné Ujfalusi Judit
Munkaközösség vezető


 

Névnap

Ma 2022. január. 22, szombat,
Vince napja van.
Holnap Zelma napja lesz.