Diákélet
| Nyomtatás |

golyac s

Gólyatábor

2018. augusztus 22-23.

golyac2 s

Idén augusztusban is megrendeztük szokásos gólyatáborunkat, melyen a következő évi kilencedikes osztályok ismerkedhettek és barátkozhattak össze. Ez az év kicsit más volt, szervezőink és programjaink is „többen voltak”. Két napot tartottunk, ahogy szoktunk, reggel nyolctól délután négyig. 

Első napunk azzal telt, hogy megmutattuk gólyáinknak az iskolánkat, az osztályok megismerték osztályfőnökeiket (Vali nénit és Anikó nénit), ismerkedős játékokat találtunk ki nekik. A kilencedikeseknek még szabadidejük is maradt délelőtt, amikor szabadon pingpongozhattak, tollasozhattak, csocsózhattak. Délután azonban – évek óta tartó szokásunkhoz híven –meginvitáltuk őket sárkányhajózni. A gyerekek szívesen részt is vettek a programon, a közöttük uralkodó jó hangulat pedig megakadályozta, hogy unalmas legyen a nap vége. Uzsonnára megleptük őket finom zsíros kenyérrel és lilahagymával, majd visszasétáltunk az iskolához, ahonnan szabadon mehettek haza a diákok. 

Másnap a faluba mozdultunk ki, az iskolától egészen a Vörösmarty Emlékházig egy öt állomásból álló akadálypálya kísérte a gyerekeket, mindegyiknél különböző feladatokkal, mint például célba dobás, vízhordás, illetve képkirakós Kápolnásnyék ismertebb helyeiről. A két osztály külön ment, persze felsőbb éves kísérőkkel. Utolsó feladatuk egy feladatlap volt, amelyet a múzeumban töltött idő alatt kellett kitölteni, az idegenvezetőnk által mondott információkat felhasználva. Ezután a szabadidőt és a játékot ötvözve számháborúztunk a múzeum parkjában. Visszasétáltunk az iskolához, és mindenki mehetett haza. 

Összességében úgy érezzük, hogy minden remekül sikerült, és ez látszott a gólyákon is. Reméljük, élvezték, jól kezdik majd az évet, és egy jó élményként marad meg bennük ez a két nap!

Köszönjük a szervezők munkáját is. (Béd Imre, Bodó Csenge, Horváth Rebeka, Gál Bernadett, Grósz Panna, Székely Dávid, Szalay Bianka, Barta Dániel, Pápai Balázs, Szécsi Robin, Milichovszky Zita, Németh Klaudia, Soós Szilvia, Vajda Réka, Galyas Krisztina, Végh Laura, egykori tanítványaink, Mayer Kata és Mayer Zsuzsanna, valamint Sebes Ádám DÖK-elnök.)

(Németh Klaudia, 12.a)

 

Képek a gólyatáborról (Foto: Horváth Rebeka)


 

 
| Nyomtatás |
foci

SULIFOCI

2018. május 25-én megrendezésre került iskolánk foci bajnoksága. Szerencsére ezúttal is sok lelkes csapat jelentkezett, és küzdött a végső cél elérése érdekében. Nagy öröm számunkra, hogy társaink szabad idejüket feláldozva összefognak, hogy a hasonló sportesemények megrendezésre kerülhessenek. Ezúton szeretnénk gratulálni minden résztvevő csapatnak, s köszönjük Diákönkormányzatunk és tanári karunk néhány tagjának a segítő munkát.

 

Első helyezett lett a Gyászhuszárok nevű csapat, melynek tagjai: Barta Dániel, Kovács Egon, Pénzes Ádám, Orisek Máté és Nagy Bálint.

 

Második helyen az Inteam nevű csapat végzett, a csapat tagjai: Orisek Milán, Béd Imre, Gjibegji Ermal, Zsiros Kornél valamint Szoó György.

 

S a dobogó harmadik fokára léphetett a Baby Dolls, Németh Kristóffal, Nagy Noéval, Zsohár Attilával, Pintér Bencével valamint Nagy Kristóffal.

 

Még egyszer hatalmas gratuláció minden csapatnak, s reméljük a jövőben is hasonló sikereket értek el!

 

DÖK

KÉPEK AZ ESEMÉNYRŐL ITT

(foto: Horváth Rebeka)


 
| Nyomtatás |

kreac_s.jpg

Nagyítás: katt a képre!

Karácsonyváró kreatív foglalkozás és

egészségmegőrző családi nap


December 12-én délután karácsonyváró kreatív foglalkozással és egészségmegőrző családi nappal tettük színesebbé iskolai életünket. 

A foglakozáson az alsó tagozatos gyermekek különféle technikákkal készíthettek ünnepi díszeket, ajándékokat. 

A tanítók koordinálásával, valamint gimnazista segítőkkel, lehetőség volt gipszformát festeni, hópelyhet gyártani, mécses tartót dekorálni, angyalkát hajtogatni, egyedi képeslapot tervezni, kivitelezni. Nagy örömmel vetetették bele magukat a munkába a diákok, melynek eredményeként számtalan szebbnél szebb alkotással és boldog mosollyal térhettek haza. 

A foglalkozás ideje alatt Szita Ildikó védőnő az érdeklődő szülőket és diákokat egészségmegőrző tanácsokkal látta el.

Köszönöm mindenkinek, aki segítségével hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekeknek szebbé tegyük az Ünnepvárást!

Szigeti-Kiss Zsuzsa 

szervező     

Néhány kép a rendezvényről ITT  


 

 
| Nyomtatás |
 Nagyítás: katt a képre!

SZALAGAVATÓ

2017. december 9.

  

 Színvonalas, jó hangulatú eseményen vehettek részt azok a szülők, diákok, vendégek, akik eljöttek a végzős osztályaink szalagavatójára.

A profi módon előadott táncok mellett mini-dráma, meglepetés műsor és a hagyományos "emlék-videók" színesítették az estét.

A szalagtűzés után pezsgőspoharakkal a kézben adták elő a tantestület vállalkozó tagjai Verdi Traviata c. operájából a pezsgőáriát.

Felejthetetlen élményt nyújtott a két osztályfőnök - Guthy Anzselika és Müller Ferenc - produkciója.

Köszönjük a szép estét Horváth Gábornak és valamennyi résztvevőnek!

 

Képek a szalagavatóról ITT


 
| Nyomtatás |
Képtalálat a következőre: „titanic”

TITANIC

kiállításon jártunk

 

2017 november 27-én osztályunk - 10.b -,  a Titanic kiállítást látogatta meg Budapesten.  Interaktív tárlatvezetésben volt részünk, ahol nem csak a Titanic történetéről, hanem az adott korról is hallottunk. Idegenvezetőnk egy 21 éves egyetemi hallgató volt. Mielőtt beléptünk volna a kiállításra mindegyikőnk kapott egy eredeti beszállókártya másolatot, ami a valódi utasok nevére szólt. Ezután az osztályt 3 részre osztották a hajó osztályai szerint. 

Különböző termekben jártunk, ahol a Titanic építésétől a süllyedéséig hallottuk a történetet. Minden teremben kaptunk kérdéseket, amelyekre válaszolni lehetett, és a jó válaszokért pont járt a csoportoknak. Az első teremben az adott kor világát, gazdaságát és művészetét tekintettük meg. A második teremben egy videót láttunk a Titanic tervezéséről és megépítéséről. A harmadik teremben az első osztály folyosóját elevenítették meg, amin végig is sétáltunk. Az utána lévő teremben már a Titanicról felhozott eredeti tárgyakat tanulmányoztuk, illetve megtudtuk milyen kiváltságokkal rendelkeztek az első osztály lakói, illetve láthattunk egy első osztálybeli hálószobát is. Az ötödik teremben megnéztük, hogy milyen bőröndjeik, ékszereik, ruháik voltak az utasoknak. Eredeti hajóalkatrészeket is kiállítottak: padok, ajtó, kormány, szegecsek. A harmad osztályú folyosó és kabin megtekintése után érzékelhettük a hatalmas különbséget a gazdag és szegény utasok között. Mai forint áron az első osztály 18 millió forintba, a harmad osztály 250 ezer forintba került. Az utolsó terem a tragédiát mutatta be filmrészletekkel, élethű hanghatásokkal és egy ’jéghegy darabbal’. A végén megkereshettük ’magunkat’ az utaslistán: voltak közöttünk szerencsés túlélők, de többen elsüllyedtünk. Természetesen, nem maradhatott el a páros fényképezés a Titanic című film leghíresebb jelenete után egy élethű hajóorron.

A versenyt a harmadosztály nyerte, de mindannyian nagyon ügyesek voltunk. 

A kiállítást figyelmében ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik a Titanic iránt. Egy csodaszép és érdekes élményben lesz része.

titanic s

Az első osztály élethű folyosója
nagyítás: katt a képre!

 

 

 

 

 

 

Csepke Klaudia

10.b

 

 


 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 41

Névnap

Ma 2020. október. 24, szombat,
Salamon napja van.
Holnap Bianka napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Határtalanul